Фирма от Симитли пое срещу 498 000 лв. реконструкцията на Гранична в Пожарна служба

Фирма от Симитли пое срещу 498 000 лв. реконструкцията на Гранична в Пожарна служба

С 333,33 лв. под прогнозната цена „Георесурс“ ЕООД с управител Марио Павлов от Симитли спечели обществената поръчка за преустройство на бившата сграда Гранична служба в Пожарна служба. При прогнозна цена от 498 333,33 лв. без ДДС фирмата подаде оферта от 498 000 лв. и се вмести в предварително обявения критерий за оценка на офертите „Оптимално съотношение качество/цена“. Друг кандидат за преустройството нямаше.

Срещу сумата фирмата трябва да организира проучвателни работи и да си набере необходимата й документация, да изготви инвестиционен проект във фаза „техническа“, да подпомогне общината при съгласуване на проекта с експлоатационните дружества и компетентни органи да изпълни ремонта, да изчисти строителните отпадъци след себе си и др. Максималният срок за изпълнение на поръчката е 400 календарни дни.

За новата придобивка на община Симитли – Противопожарна служба, където пожарникарите ще могат много по-бързо да реагират при възникване на пожари, съобщи през декември местният депутат Стефан Апостолов. Досега Симитли разчиташе на екипи от Благоевград, който е на 16 км.

През месец май правителството предостави безвъзмездно на общината терен на ул. „Първи май“ в града от 1835 кв.м заедно с административната сграда в него и още 2 складови помещения, ползвани дотогава от Регионална дирекция „Гранична полиция“. Предвижда се в новата противопожарната служба на Симитли да бъдат назначени 17 служители./Струма бг

Коментари към новината

Още новини от Общество