Кино под звездите в Разлог

Кино под звездите в Разлог

На 9 и 10 август, на площад „Преображение“ от 20:00 часа, под звездното небе на Разлог, на любителите на българското кино, ще бъдат представени филмите: „В сърцето на машината“ и „Опасни шматки“.
Преди прожекциите, киноманите ще имат възможността да се срещнат с актьорите Влади Зомбори и Ники Станоев.
Организатор на събитието е Община Разлог.
На 9 август, „Кино под звездите“ започва с „В сърцето на машината“. Филмът, на режисьора Мартин Макариев, е български игрален драматичен трилър, награден със „Златна роза“ през 2021 година и носител на наградата за най-добър филм на „София Филм Фест“ през 2022 година.
„В сърцето на машината“ е българското предложение за най-добър чуждоезичен филм на наградите „Оскар“ през 2023 година.
Сюжетът се развива през 1978 година в централния софийски затвор. На млад затворник, е даден шанс да съкрати присъдата си, ако събере бригада, която да удвои производството по време на работата им в голям завод. Той събира екип, част от който са страшен убиец, проблемен престъпник, възрастен и престъпник ром. Проблемите започват, когато Сатъра (Александър Сано) отказва да включи в работен режим своя струг, защото вътре в него е заседнал гълъб. Въпреки нареждането на надзирателя, Сатъра отказва и взима за заложник новия надзирател Ковачки (Владимир Зомбори). Обявява, че няма да започне работа, докато гълъбът не бъде спасен. Ситуацията става сложна.
В ролите: Александър Сано, Владимир Зомбори, Христо Шопов, Юлиан Вергов, Игор Ангелов и други.
„Опасни щматки“ ще гледат зрителите на Разлог под звездното лятно небе на 10 август (събота).
Това е филм, създаден да ви забавлява, да ви накара да се смеете и да забравите ежедневието си.
Главните герои (в ролите Ники Станоев и Стоян Цветков) са двама неудачници най-добри приятели. Те са мързеливци, Нехранимайковци и схемаджии, затънали в безвремие и безпаричие. След като по нелеп начин и двамата губят работата си и остават без пари, решават да оберат МОЛ-а.... в Люлин. Замислят да го сторят като преди това се „внедрят“ в системата и започнат да влизат в различни роли на хора, работещи в МОЛ-а. Филмът ще ви поднесе всякакви абсурдни , нелепи и много забавни ситуации. Сценарист и режисьор на филма: Николай Павлов. В ролите: Ники Станоев, Стоян Цветков, Дарин Ангелов, Маргарита Хлебарова, Николай Дограмаджиев и други.
Заповядайте на 9 и 10 август на кино под звездното небе на Разлог.
„Кино под звездите“ е част от програмата „Фестивално лято“ в Разлог.

Коментари към новината

Още новини от Общество