Земеделските стопани от община Симитли, пострадали при пожарите, ще могат да подадат заявление за помощ

Земеделските стопани от община Симитли, пострадали при пожарите, ще могат да подадат заявление за помощ

Областна дирекция „Земеделие“ Благоевград уведомява земеделските стопани от община Симитли, чийто стопанства са засегнати от възникналия на 01.08.2024г. пожар на територията на общината, че на 12.08.2024г. (понеделник) изтича срокът, в който земеделските стопани, които са регистрираните по реда на Наредба 3/1999. г. за създаване и поддържане на регистър на земеделските стопани, следва да подават заявления до Общинска служба по земеделие Симитли за нанесените от пожара щети върху земеделски стопанства.

В заявлението се вписват номерата на парцелите по ИСАК, по изключение идентификатора по Картата на възстановената собственост (КВС) и/или Кадастралната карта и кадастралните регистри (КККР), загинали животни и унищожена земеделска продукция вследствие на възникналите пожари.

В срок до 10 работни дни от подаването на заявлението, създадената със заповед на директора на Областна дирекция „Земеделие“ Благоевград временна комисия ще извърши оглед на място за уточняване степента на нанесените щети. Огледът се извършва в присъствието на земеделския стопанин или негов представител.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество