Пикълболът завладява Банско

Пикълболът завладява Банско

Община Банско продължава да поставя здравето и спорта на преден план в местната политика, като предоставя възможности за иновативни физически активности.
Учителите по физическо възпитание и треньорите от спортните клубове в общината имаха уникалната възможност да се запознаят с един от най-бързо развиващите се спортове в света – пикълбол.

Едномесечното обучение, водено от професионалния треньор Петьо Захариев, представи основите на този нов спорт, който съчетава елементи от тенис, бадминтон и тенис на маса. Простите правила и множеството ползи за физическото и психическото здраве го правят подходящ за всички възрасти и нива на физическа подготовка. Участниците научиха как да интегрират пикълбол в часовете по физическо възпитание и тренировките в спортните клубове, с цел да направят заниманията по-интересни и разнообразни.
Обучението привлече и децата от школата по спортни игри, част от програмата „Здравей, лято!“ на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

На площадката за тенис на корт в Професионалната лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров“, граждани и гости на града имат възможност да се запознаят с пикълбол и да се включат в тази нова форма на физическа активност и социално взаимодействие.
Уроците са безплатни. Те ще се проведат в периода от 20.08.2024 г. до 12.09.2024 г., всеки вторник от 7:00 - 9:00 часа и всеки четвъртък от 19:00 – 21:00 ч.

Коментари към новината

Още новини от Общество