В село Баня ще има нова обществена баня за 1,8 млн.лева

В село Баня ще има нова обществена баня за 1,8 млн.лева

Вчера ,в присъствието на много граждани и гости, беше даден официален старт на изграждането на новата обществена баня в село Баня, по проект „Програма за подкрепа на общински обекти“, на стойност 1,8 млн. лева.
Водосвет отслужи архиерейският наместник Янко Русков и пожела новата баня да възвърне славата на село Баня, да бъде ‚дом на човешката чистотата“.
На събитието присъстваха кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев, зам.–кметът - Славчо Фарфаров с ресор „Строителство, регионално развитие и устройство на територията“, зам-кметът по социални дейности - Гергана Костова, председателят на Общински съвет Разлог - Иван Димитров, кметът на село Баня – Николай Ушев и главният архитект на Община Разлог-Илиана Аврамова.
Десетки жители и гости присъстваха на церемонията, сред които и 94-годишната баба Мария Тумбова, която поднесе букет на кмета на село Баня – Николай Ушев и с нетърпение очаква проектът да бъде осъществен и банята да заработи.
Кметът на община Разлог - Инж. Красимир Герчев, направи първа копка на новата баня и благодари на жителите на село Баня за големия интерес - показател за обществената значимост на доброто начинание. „С Божията помощ село Баня ще има нова минарална баня с два басейна, с 10 вани, с капацитет 80 души, ще има паркинг, зони за отдих. Ще имаме модерна и съобразена със съвременните изисквания обществена баня.“ – каза още кметът на община Разлог и подчерта, че в близост до минералната баня Общината проектира изграждане и на нов общински плаж.

Коментари към новината

Още новини от Общество