Вокален джаз и хоротека в седмия ден на Банско джаз фестивал

Вокален джаз и хоротека в седмия ден на Банско джаз фестивал

На младежката сцена в Банско днес излязоха седем талантливи музиканти, обединени под името Ghosted. Събрани от желанието за завръщане към вокалния джаз, те правят това, което наистина обичат и вярват, че джазът не е конкуренция, а общност.
 Все по-голяма е публиката в парка на Банско, пейките не стигат, хората си слагат дори хамаци, за да се наслаждават на джаза. И толкова им хареса програмата на Ghosted, в която имаше и добре познати стандарти и интересни находки (като финалната пиеса Twisted,), че "бис"-ът беше неизбежен. Създадени от барабанист, който досега се е изявявал в други стилове, с басист, който идва в последния момент за записа за Банско джаз академията, защото основният изезва (ghosted), с тромпетист, с когото се намират в Банско, многостранно талантливият пианист Борис Петков и с три певици за разкош - Ghosted.
Веднага след джаз изпълненията талантливите изпълнители заедно с публиката и неуморните хореографи от читалище „Никола Вапцаров“ извиха голямо хоро насред градския парк в Банско.

Коментари към новината

Още новини от Общество