Звездата Али е носител на новоучредения приз на кмета на Банско

Звездата Али е носител на новоучредения приз на кмета на Банско
В истински празник се превърна финалният концерт на участниците в Банско джаз академията. Те показаха какво са научили и представиха нови пиеси в комбинация между музиканти от различните формации. Двама от менторите в академията, истински джаз мисионери - Михаил Йосифов и Велислав Стоянов, свириха заедно със студентите в специално сформирания бенд на Банско джаз академия. Програмата на бенда беше изцяло от творби на български композитори - от Милчо Левиев, през Александър Бръзицов до Ангел Заберски. Пев(и)ците от джаз академията имаха уникалния шанс да пеят с биг бенд знакови песни като "Откритие", "Летен дъжд", "Една девойка ме попита". Финалът беше за "Казано честно, всичко ми е наред" в аранжимент на Мишо Йосифов, за която на сцената излязоха всички заедно. Това беше концерт, който дълго ще се помни.
Публика имаше навсякъде - не само по пейките пред сцената, но и на тревата, на поляните, на одеяла и люлки, ръкопляскаха много и от сърце и бяха толкова настоятелни, че последната пиеса беше повторена.
Концертът започна с обръщение от страна на Илияна Иванова, директор на Банско джаз фестивал и Марина Василева от Брас асоциация, които организират тази година Банско джаз академията. Бяха връчени дипломи и специални награди. Пианистът Борис Петков е избран от Илияна Щерева да свири на голямата сцена на фестивала догодина. Александра Полежанова пък получи новоучредената награда на кмета на Банско. Ghosted получиха две отличия - сцена и техническо обезпечаване за тяхно събитие от/в клуб Singles и запис, микс и мастериране на пиеса от ANP Music Production (тук заедно със Straight Ahead Quintet). J City Ensemble също бяха отличени - и с покана за участие в New Kids from the Block, осигурена от фондация "Арт бюро", а Вили Стоянов ще участва в следващия им запис, а друг от менторите в Банско джаз академията, Милен Кукошаров избра да напише пиеса специално за Uke Duo, които ще получат цялостно съдействие за следващия си албум от Jazz FM.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество