Кукерски банкети разлюляха Симитлийско

Кукерски банкети разлюляха Симитлийско

37-а ловно-рибарска дружина от село Крупник с литургия за здраве и наслука откриха новия ловен сезон за пернат дивеч. Ловците от групата празнуваха откриването на ловния сезон заедно със семействата си, близки и приятели. Няколко казана вкусен курбан бе приготвен за присъстващите. 

Дружината преобладават млади членове, но също така на почит са опитните ловци начело с Александър Стойнев и Атанас Богданов, който е дългогодишен председател на дружината. 

Всички си пожелаха успешен сезон и да постигнат много по-голям улов от миналата година.  

 

С празнична трапеза ловците от 38-а ловно-рибарска дружина село Сушица, също откриха новия сезон за пернат дивеч. Ловците заедно с председателя на дружинката Георги Митрев отбелязаха откриването на сезона в заведението на Спас Тодоров - Каруцата в село Черниче.

В дружинката членуват 75 ловци, като всяка година броят им расте. Днес всички ловци си пожелаха преди всичко здраве и много наслука през новия сезон.

Гости на дружинката бяха кметът на община Симитли Апостол Апостолов и кметът на село Крупник Александър Равначки.

За седемнадесета година пък Младежката кукерска група от село Черниче, с ръководител Спас Тодоров, по-известен като Спасе Каруцата събра близки и приятели на кукерския банкет на групата. Традициите в община Симитли се пазят ревностно, това показаха тази вечер и всички участници в Младежката кукерска група.

Дълги трапези изпълваха улицата в евросело Черниче, гостите на кукерите бяха посрещани с вкусна храна и много празнично настроение, а за най-веселите и най-игривите имаше оркестър с жива музика, който не спираше да изпълнява музикалните желания на всички присъстващи и вдигаше градуса на настроението.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов, кметът на село Черниче Георги Стефанов, кметове по населени места уважиха празниха организиран от Спас Тодоров. На кукерския банкет присъстваха също и зам.-председателят на Общински съвет – Симитли Юлия Янчева, зам.-кметът на община Симитли Маруся Филатова, както и приятели от други кукерски групи в община Симитли.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество