Три последователни вечери БГ музика в Банско

Три последователни вечери БГ музика в Банско

Седмица след най-мащабния джаз фестивал в страната, фестивалната столица на България – Банско ви кани на три последователни дни и вечери, които ще бъдат посветени на българската музика.
Фестивалът „Дни на българската музика“ започва на празничния 15 август с концерт на БГ Дуетът и „Българските песни, изпети на нов глас“.
На 16 август ще бъде концертът на рок група „Хоризонт“, но преди тях на сцената ще се качат най-добрите гласове на Банско, които се включиха в организираната от рокаджиите Национална кампания „Изпей „Обичам те“ на български“. Ще чуем младите музикални таланти Стефани Милушева, Криси Петрова, Георги Бърдарев, Михаела Бояджийска, Нели Михайлова и Александра Полежанова.
В съботната вечер, жителите и гостите на Банско ще слушат великолепната и неповторима Йорданка Христова. Певицата ще представи на публиката своя концерт-спектакъл „Завинаги“, като на сцената ще прозвучат златните хитове на звездата.
В Дните на българската музика ще можете да се насладите на български занаяти и традиции в петък и събота пред Туристически информационен център. Ще имате възможност да седнете до банските баби да плетете и предете, и да се докоснете до музикалното богатство на самодейните състави от община Банско.

Заповядайте в Банско от 15 до 17 август на площад „Никола Вапцаров“, за да си подарите незабравими вечери, наситени с мелодични песни и любими български хитове.
Начало на концертите: 20:00 часа.

Коментари към новината

Още новини от Общество