Приобщаващо спортно събитие за деца със специални образователни потребности в Разлог

Приобщаващо спортно събитие за деца със специални образователни потребности в Разлог

На 22 август 2024 г. (четвъртък) от 10:00 ч. в спортна зала „Септември“ в град Разлог ще се проведе приобщаващо спортно събитие, под мотото „СОП, Спорт, Самбо за развитие“.
Инициативата е насочена към развиване на общодвигателните качества при деца със специални образователни потребности (СОП), чрез активното участие на техните родители.

Специален гост на събитието ще бъде треньорът по самбо за деца с аутизъм, Емил Нешев (Бате Емо). Той ще представи ценностите и принципите на училището за родители на спортен клуб „СОП, Спорт, Самбо за развитие“, акцентирайки върху насоки за поведение, изисквания към детето, подходящи методи на общуване и начини за подобряване на битовата среда.
Участие ще вземат и представители на „Академия Пирин“ и „БГ и спорт за всички“ – треньори, кинезитерапевти и родители с целенасочено образование в Националната спортна академия.
Събитието се организира от спортните клубове „Академия Пирин – Спорт за всички“, „СОП, Спорт, Самбо за развитие“ , „БГ и спорт за всички“, Фондация „Ан-Бо“, с любезюното съдействие на Община Разлог.
За всички желаещи да се включат – може да заявите на място, без такса за участие.

Коментари към новината

Още новини от Общество