Горещи латино танци и вкусни био продукти в парка край езерото в Разлог

Горещи латино танци и вкусни био продукти в парка край езерото в Разлог

Танцов маратон с професионалния инструктор Елен Джампалска и танцьорите от клуба “Dance for happiness” – Благоевград изпълниха с латино ритми съботната лятна нощ на 17 август в парка в Разлог.
В маратона се включиха немалко деца, горещият ритъм „запали“ и малкото зрители на танцовия спектакъл, а танците пренесоха всички в топли, далечни страни със салсата, бачата, зумба, ча-ча.

Успоредно с танците, на специален щанд, зрителите и участниците в танцовия маратон имаха възможност да се запознаят с биопроизводители от община Разлог: Професионална гимназия по механизация на селското стопанство и Биоферма и биохотел „Моравско село“.
Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство – Разлог превръща здравословния начин на живот и екологичното възпитание в основен принцип на възпитание и образование на ученици и учители. На биощанда на училището можеше да се дегустира сок от джанки-собствено производство, плодове, зеленчуци и мед.
Биоферма и биохотел „Моравско село“ демонстрираха на щанда свежи и пресни биоплодове и зеленчуци, които се отглеждат по специална методология – без пръскане с химикали и наторяване с изкуствени торове. Представиха био ръжено брашно, сирене – собствено производство, ръжен хляб и много видове сладка.
Здравка Смиленова е управител и собственик на „ Моравско село“, и заедно с цялото си семейство поддържа марката БИО с много труд и постоянство. Тази година ще отпразнуват 20 години биоферма, биохотел и биотехнологии, и 30 години от създаването на фирмата.
„От 20 години произвеждаме биохрана и предлагаме цялостен биопродукт, заедно с биохотела. – каза Здравка Смиленова. – Имаме разнообразни растителни продукти, с които зареждаме веригите биомагазини, изпращаме кошници с биопродукти на частни лица дори извън страната. Време е да се ограмотим какво е биохрана, което е здраве за хората.“
На щанда на „Моравско село“ беше представен изключително вкусен хляб от биоръжено брашно, овче сирене, гроздова ракия, ябълков оцет, студенопресовани сокове от малина ягода, касис, бъз, много видове сладка, зеленчуци и плодове.

Събота вечер край парка в езерото в Разлог – красива, топла, усмихната, с дъх на лято, с ритъма на топли далечни страни, с вкусни биопродукти, с много танцуващи деца и усмихнати хора.
„Фестивално лято“ продължава.

Коментари към новината

Още новини от Общество