Общински съветнички Ваня Кромбоа и Антония Сивикова от ПП-ДБ против искането за повишаване на заплатите в ОбС

Общински съветнички  Ваня Кромбоа и Антония Сивикова от ПП-ДБ  против искането за повишаване на заплатите в ОбС

Благоевградските общинските съветници от групата на ПП-ДБ Антония Сивикова и Ваня Кромбоа обявиха, че се разграничават от предложението  за актуализация на бюджета с цел увеличение на заплатите на местните парламентаристи.

Публикуваме пост на Антония Сивикова в социалната мрежа Фейсбук без редакторска намеса.

Ние, Антония Сивикова и Vania Crombois, категорично се разграничаваме от предложението за актуализация на бюджета с цел увеличение заплатите на общинските съветници, внесено от г-жа Василиса Павлова, г-н Димитър Урдев и други.

Това предложение не е съгласувано с нас и не изразява позицията на групата на ПП-ДБ в общински съвет. То противоречи на основните принципи и ангажименти, които сме поели към избирателите на ПП-ДБ.

Ние вярваме, че в момент на сериозни социално-икономически предизвикателства, нашият фокус трябва да бъде върху нуждите на гражданите, а не върху собствените ни облаги.

Въпреки че осъзнаваме значимостта и отговорността на работата на общинските съветници, смятаме, че моментът не е подходящ за увеличаване на разходите в бюджета.

В период на сериозен дефицит в общинския бюджет, наш приоритет остава подобряването на условията за живот на гражданите, а не увеличаване възнагражденията на общинските съветници.Това са мотивите, които изложиха двете съветнички. Те с това спечелиха овации и поздравления на благоевградчани в социалната мрежа.  Повечето мнения изразени във фейсбук от гражданите е,че съветниците нямат право да искат високи заплати, когато има дупка в бюджета и се вдигат данъци и такси на хората, за да се спасява положението. За тях това е неморално.

Коментари към новината

Още новини от Общество