Джаз в събота вечер в Разлог

Джаз в събота вечер в Разлог

 БИГ БЕНД БЛАГОЕВГРАД изпълва лятото с музика като живота, като дипломацията, като Вселената

Обичате ли джаз? Онази полиметрична музика с импровизации. Заслушвате ли се в отделните звуци на тромпета, саксофона, тромбона, кларинета, пианото и китарата? Джазът е любов, свобода, живот, противопоставяне, борба. Джазът е себеизразяване и утвърждаване.
“Ако се налага да попиташ какво е джаз, никога няма да разбереш”, казва великият Луис Армстронг.

Почувствайте джаза с БИГ БЕНД БЛАГОЕВГРАД с диригент Борис Янев и неговите солисти Христина Палева, Марияна Костова, Анелия Никова, Русина Катърджиева, Александрина Александрова, Милан Георгиев, както и световноизвестния тромпетист Венцислав Благоев.

Репертоарът на Биг Бенд Благоевград е огромен и освен джаза, обхваща следните стилове: популярна музика (хитове); популярни суинг, рок и фънк пиеси; популярни поп - балади.; латино- музика; бразилска музика; инструментални пиеси – италиански канцонети в стил биг бенд, руска музика, мексикански популярни мелодии и др.

Биг Бенд Благоевград е подготвил прекрасна програма и за любителите на джаза в Разлог!
Някога, всяка събота вечер, на площада в Разлог е свирил духов оркестър...
Елате в парка, за да усетите чувството на дедите, но и живота, който според великия Луис Армстронг много прилича на джаз – най-прекрасен е, когато импровизираш.

В събота вечер, в парка край езерото в Разлог (при лошо време – в големия салон в читалището), от 20 часа, ви очаква среща с джаза, който е като живота, като дипломацията, като Вселената.

Коментари към новината

Още новини от Общество