Полицията откри 5 ниви с канабис в землището на санданското с. Бождово

Полицията откри 5 ниви с канабис в землището на санданското с. Бождово

След проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството и съхранението на наркотични вещества от полицейски служители на РУ-Сандански е извършена проверка в землището на с. Бождово, общ. Сандански, в хода на която са открити пет обособени ниви със засадени в тях около 128 тревисти растения.

След направен полеви тест, същите са реагирали положително на канабис, а тяхното общо тегло е около 485 килограма. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

Припомняме, че при специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството и съхранението на наркотични вещества са открити около 148 канабисови растения с общо тегло около 296 килограма, които били засадени в три обособени ниви. В една от нивите, находяща се в землището на с. Никудин, общ. Струмяни органите на реда открили засадени около 60 от растенията, чието общо тегло е около 83,800 килограма.

В местността „Дунавска китка“, землище на с. Гега, общ. Петрич били засадени около 30 от растенията с общо тегло около 15 килограма, а в местността „Петрови ниви“, землище на с. Богородица, общ. Петрич - около 58 растения с общо тегло около 197,200 килограма.

​​​​​​​По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред