Кмета на с. Долно Осеново и горския стражар хванати с 3 696 кг. канабис

Кмета на с. Долно Осеново и горския стражар хванати с 3 696 кг. канабис

Официална информация на ОДМВР-Благоевград относно ареста на кмета на с. Долно Осеново и горския стражар хванати с 3 696 кг. канабис:

На 20.08.2024 г. около 21:00 часа на ПП1 Е-79 между гр. Симитли и гр. Кресна, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград е извършена проверка на спрял на отбивка лек автомобил „Шкода Суперб“ и намиращите се в него 30-годишен водач и 33-годишен пътник и двамата от с. Долно Осеново, общ. Симитли.

В близост до автомобила  органите на реда открили текстилен сак с три полиетиленови плика, съдържащи общо около 3 696 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. В хода на работата по случая са проверени и адреси, обитавани от двамата мъже, като в лекия автомобил „Нисан“ на 33-годишния е намерен полиетиленов плик, съдържащ около 142,2 грама канабис.

Кметът на село Долно Осеново Алекси Крънчов и горският стражар Лъчезар. Ч от ДГС Симитли са задържани със заповед за задържане до 24 часа. За случая е уведомена РП-Благоевград и е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред