Успешно представяне на атлетите от Банско на световното в Молдова

Успешно представяне на атлетите от Банско на световното в Молдова

Преди седмица,15 състезатели от община Банско от клубовете по канадска борба „Армспорт Банско“ и „Гризли“ заминаха за столицата на Молдова – Кишинев, със заявка за достойно представяне на Световното първенство по канадска борба.
Ръководената от треньорите Георги Цветков и състезаващия се Димитър Юлев, група от община Банско участват в юношеските категории 14-15 години и до 18 години, младежи до 23 години, мъже и хора с увреждания.
Нашите състезатели се изправиха срещу многобройни противници от страни с богати традиции в спорта и се представиха достойно.
Йоан Лигов от клуб „Гризли“ направи изключително добро представяне в категория юноши до 90 кг и завоюва бронзов медал на лява ръка и сребърен медал на дясна ръка, с което се нареди сред най-добрите в света.
Иво Рашев /“Гризли“/ се състезава в една от най-трудните категории на турнира – младежи до 90 кг, и успя да заеме шесто място на лява ръка в оспорвана битка. Илиян Прангов от същия клуб демонстрира добри умения и се класира на пето място.
Наставник на състезателите от клуб „Гризли“ е Георги Цветков – световен шампион в супер тежка категория и абсолютен шампион
С много емоции завърши участието на юношите на “Армспорт клуб Банско” – Асен Спасов, Божидар Златарев, Илиян Стойков, Михаил Джолев, Иван Гърменов и Димитър Ангелов, които премериха сили с най-силните ръце на планетата в състезателна среда на най-високо ниво.
Лада Хаджиева /“Армспорт клуб Банско”/ завоюва победи в състезанията за хора с увреждания и стана световен вицешампион при жените със слухови увреждания.
Първенството продължава, а надеждите на Банско са свързани с представянето на играещият треньор Димитър Юлев /“Армспорт клуб Банско”/ при мъжете в категория до 75 килограма.
Треньорите и специалистите отчитат като много успешно представянето на атлетите от община Банско не само като класиране, но и като ценен опит, който ще бъде от полза за подготовката и предстоящите им състезания и спортни предизвикателства.

Коментари към новината

Още новини от Общество