Пълен площад със стотици празнуващи на кукерски банкет в село Полена

Пълен площад със стотици празнуващи на кукерски банкет в село Полена

Обединени, в името на традициите и обичаите както всяка година, така и тази, кукерската група "Центъро" в село Полена събра близки и приятели на своя традиционен кукерски банкет.

Площадът в селото посрещна пазителите на кукерството. Хората, които милеят и дават сърце и душа за Сурва, но и тези, които отварят своите домове на 1 януари за да ги посрещнат.

Дълго хоро се изви на пълния площад в центъра на селото, а поканата на кмета на село Полена Веселин Топузов бе уважена от кмета на община Симитли Апостол Апостолов, депутата Стефан Апостолов, кметове по населени места, както и много други, които празнуваха заедно с кукерската група.

За доброто настроение на всички празнуващи се погрижи оркестър „Живко бенд“, който изпълняваше музикалните поздрави на празнуващите.

Красивата колоритна кукерска група "Центъро" на село Полена всяка година участва в традицииония международен фестивал „Симитлия – Древната земя на кукерите“, където печели много награди.

Празничната вечер продължи с много настроение и вкусен курбан, който бяха подготвили организаторите,а те от своя страна изненадаха своите гости с красиви тениски надписани с името на групата.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество