Магична вечер в парка край езерото в Разлог: Нестихващи аплодисменти и бис за Биг Бенд Благоевград

Магична вечер в парка край езерото в Разлог: Нестихващи аплодисменти и бис за Биг Бенд Благоевград
Звездна вечер, изпълнена с красива музика, преживяха любителите на джаза и популярната музика в Разлог край езерото в парка. Биг Бенд Благоевград се вписа с голям концерт в програмата на лятото на община Разлог и провокира меломаните за среща с джаза, популярната музика и голямото изкуство.
Неформалната обстановка сред зеления парк и езерото, прохладата на нощта, живата бира на Катарино СПА и добрата музика превърна събитието в празник.
Диригентът на бенда Борис Янев изненада публиката с добре подбрана програма от популярна и джаз музика, а солистите Христина Кацарска, Милан Георгиев и Александра Полежанова бяха заслужено и горещо аплодирани за изпълненията си на „Sex bomb“, „My way“, „Светът е за двама“, „Песен моя, обич моя“ и много други.
Биг Бенд–Благоевград е създаден през 1993 година на основата на съществуващия Градски духов оркестър по предложение на диригента Борис Янев.
Оркестърът се състои от 16 оркестранти. Богатият му репертоар включва произведения в стил суинг, блус, поп, рок, джаз, фънк, латино, балади, шлагери и други. Постоянни солистки на Биг Бенда са Христина Кацарска, Марияна Костова, Анелия Никова, Русина Катърджиева, Александрина Александрова, Милан Георгиев, както и световноизвестният тромпетист Венцислав Благоев.
100 литра жива (занаятчийска) бира, разработена по уникални рецепти на Катарино СПА, беше раздадена благотворително на изисканата публика, приходите от която ще бъдат дарени на Фонд „Росен Коцаков“.
Джаз, обичана музика и звездна, лятна нощ край парка в езерото изживя разложката публика. И деца играеха в красивия парк, и възрастни, и млади припяваха любимите парчета, изпълнени майсторски от големите музиканти на Биг Биг Бенд Благоевград под диригентската палка на Борис Янев.
Публиката на Разлог се изправи на крака и горещо аплодира с бис концерта, който завърши с „Песен моя, обич моя“...
 

Коментари към новината

Още новини от Общество