27 педагози се конкурират за директори на 17 училища в Пиринско

27 педагози се конкурират за директори на 17 училища в Пиринско

27 кандидати се конкурират за ръководните постове на 17 училища в Пиринско. Това стана ясно, след като от Регионалното управление на образованието публикуваха списъка с допуснатите и недопуснатите в конкурса за заемане на длъжността „директор“.

Припомняме, че със заповед на началника на РУО Ивайло Златанов се търсят директори на 18 училища, чиито настоящи ръководители са временно изпълняващи длъжността или отговарят на условията за пенсиониране. Сред тези образователни институции са Националната хуманитарна гимназия в Благоевград, Неврокопската професионална гимназия в Гоце Делчев, Гимназията по туризъм в Банско, Професионалната техническа гимназия в Сандански, училищата в Абланица, Кочан, Кресна, Марикостиново, Жижево, Бабяк, Копривлен, петричките СУ „Никола Вапцаров“ и Професионалната гимназия по икономика и туризъм.

Заради липса на кандидати и нито едно подадено заявление е прекратен конкурсът за директор на ОУ „Братя Миладинови“ в с. Годешево, община Сатовча. Документи за останалите 17 училища са подали общо 29 човека, от които двама, а именно -общинската съветничка от групата на ПП-ДБ Антония Сивикова, която е учител по немски в Езиковата гимназия, и Георги Митрев, не са допуснати до конкурс.

Сред допуснатите кандидати са настоящите вр.и.д. директор на НХГ Светлана Солачка, на СУ – Кресна Драгомира Тасева, на Техническата гимназия в Сандански Цветелина Камбурова, на ОУ – Ваклиново Снежана Бекярова, на ОУ – Баничан Светла Товирова. В списъка са и учителката по математика в благоевградското 2 ОУ Галя Коюмджиева, дългогодишният зам. директор по учебната дейност на СУ- Абланица д-р Калинка Гайтанинчева и колегата й по математика д-р Адем Зейнев, учителката по английски Елина Кумбарова и зам. директорът на СУ – Кочан Велин Сафиев,  преподавателката по математика и бивш директор на ПГИТ – Петрич София Рускова.

В публикуваната информация не е посочена дата за провеждането на писмения изпит/тест, но очакванията са процедурите да бъдат финализирани до началото на новата учебна година.

/struma bg

 

Коментари към новината

Още новини от Общество