Главчев : Пътници бутат локомотив, влакове горят, смених транспортния министър

Главчев : Пътници бутат локомотив, влакове горят, смених транспортния министър

Пътници бутат локомотив, влакове горят - така мотивира служебният премиер Димитър Главчев смяната на транспортния министър Георги Гвоздейков с Красимира Стоянова във втория си кабинет.

"Има доста сериозен проблем в БДЖ. Нямам други аргументи. Имаме прекрасни отношения и комуникация. Всички си свършиха добре работата. Единственото, което е неприемливо, е политизирането на тези длъжности", добави още Главчев.

"В диалог с президента са предложените промени. Тръгнахме оттам, че трябва да е специалист от системата. От МВР се оказа, че няма много желаещи, които да са на такава висока позиция  и нямаше кой друг. Общо 4-5 са такива дирекции, като тази на "Национална полиция", каза Главчев относно избора на Атанас Илков за вътрешен министър на мястото на Калин Стоянов.

На въпрос на „Труд news” Главчев отговори, че не си е и помислял да продължи да съвместява постовете и на премиер, и на министър на външните работи. „Не ми хрумва да съвместявам повече поста на външен министър, защото трябва доста време да се отделя, и то доста задълбочено. Виждате усложняването на международната обстановка и трябва човек, който само с това да се занимава. Г-н Кондов спечели моето доверие, докато ме заместваше като външен министър и това е причината да го предложа“, обясни служебният министър-председател.

"Всеки един министър носи отговорност за ситуацията в своето ведомство", каза още Главчев.

Коментари към новината

Още новини от Политика