„Класният се жени” на открита сцена в Банско

Класният се жени” на открита сцена в Банско

Може и да е лятна ваканция и до първия учебен звънец да остават почти три седмици, но има теми и събития, свързани с училището, които вълнуват младите хора през цялата година.
Една от тях е станала повод за създаването на мюзикъла „Класният се жени”, който ще бъде представен в Банско на открита сцена на централния площад, на 29 август /четвъртък/ от 20:30 часа.
Мюзикълът е създаден от композитора Филип Павлов и либретиста – Любомир Пеевски, а постановката, която ще видим в рамките на Фестивала за оперна и класическа музика Банско Операфест 2024 е на Камерна опера Благоевград.
„Класният се жени – или 12.б отвръща на удара” е режисиран от Георги Динев, а диригент е маестро Красимир Топалов. Солистите на Камерна опера Благоевград – Денис Бояджиев, Димитрина Кечеджиева, Венера Мелеки и Юрий Николов, ще пеят с талантливи млади изпълнители от Благоевград, които още са ученици.
Балетистите са танцьори от школата на Силвана Ханджийска „Силвана денс“.
Мюзикълът представя различна гледна точка пред обществото за това какво се случва в българското училище. Колко е тежко за децата, а често и за учителите, какъв трябва да бъде класният ръководител. Той е интересен проект, представящ живота на тийнейджърите, тяхната пренатоварена програма в училище и, както казва една от героините в спектакъла – „днес се въвежда, утре се отменя, правят се само експерименти”.

Коментари към новината

Още новини от Общество