Община Банско напомня, че изтича срокът за доброволно премахване на излезли от употреба МПС-та

Община Банско напомня, че изтича срокът за доброволно премахване на излезли от употреба МПС-та

Община Банско уведомява, че изтича срокът за доброволно премахване на излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС). Става въпрос за паркирани върху терени държавна или общинска собственост (улици, тротоари, зелени площи и др.). Срокът изтича в началото на месец септември. След изтичане на този срок, общината ще предприеме мерки за премахването на тези превозни средства.

В случай на неспазване на дадените предписания за премахване на ИУМПС, на собствениците им ще бъдат съставени актове за установяване на административно нарушение, съгласно Закона за управление на отпадъците, в размер от 300 до 1 000 лв. Автомобилите ще бъдат преместени на площадка за временно съхранение, намираща се в гр. Банско, м. Карагача (в бившата казарма), за срок от 14 дни. След този период, ако автомобилите не бъдат потърсени, те ще бъдат предадени в център за разкомплектоване на ИУМПС.

Важно е да се отбележи, че разходите за репатриране на автомобилите до площадката за временно съхранение са за сметка на собственика на превозното средство.

С тези мерки се цели подобряване на визията и чистотата на нашата община, както и осигуряване на безопасност за всички жители и гости на Банско. Вашето съдействие е от изключително значение за поддържане на реда и добрата инфраструктура.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество