Община Сандански строи обходен път Южна дъга, за да отпуши трафика

Община Сандански строи обходен път Южна дъга, за да отпуши трафика

В община Сандански стартираха  с първа копка  строителните дейности за изграждането  на обходен път „Южна дъга“ ,за да се отпуши трафика.

Символичната „първа копка“ бе направена на терен от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов, председателя на Общински съвет – Георги Батев, архиерейския наместник Георги Танчев и представител на фирмата – изпълнител.

Реализацията на инфраструктурния проект е изключително важна, тъй като местността е силно урбанизирана и за живеещите в района ще бъде решен един проблем, който е свързан с удобния и бърз достъп до техните домове и имоти.

Настоящият проект включва- изграждане на пътен участък с дължина 881 метра;- изграждане на водопровод и частична канализационна мрежа;- изграждане на нови подпорни стени, където е небходимо;- защитни пътни съоръжения (мантинели);- улично LED осветление.

Изпълнител на инфраструктурния проект е ДЗЗД Южна Дъга 2024, а стойността е 1 394 737 лв. с ДДС. Срокът за завършване на строително – монтажните дейности е 400 календарни дни.

Пътят Южна дъга ще осъществи директна връзка между ул. „Стефан Стамболов“ /Околовръстен път/ и кв. „Изгрев“, което ще облекчи натоварения трафик в град Сандански и ще подобри транспортната схема на града. Освен това ще създаде предпоставки за благоустрояване и последващо развитие на жилищните квартали и общинската територия.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество