Приключи „Лято в музея“ 2024 в Разлог

Приключи  Лято в музея  2024 в Разлог

Събитието е част от „Фестивално лято“ 2024 в Разлог.
За посетителите на „Лято в музея“, прекараните два месеца бяха изпълнени с уроци с образователна цел, различни видове творчество, с много и интересни срещи, с прекрасни емоции, нови приятелства и безброй усмивки.

В своя поздравителен адрес, кметът на Община Разлог-Инж. Красимир Герчев отправи благодарствени слова към директора на музея-Христина Манова за успешно реализираната програма „Лято в музея“ 2024: „За поредна година Вие и Вашият екип създавате успешен образователен и възпитателен модул, прекарвате мост между историята и бъдещето, осмисляте свободното време на децата, учите, забавлявате, променяте тяхното мислене към добро. Благодаря Ви за лятното училище на Разлог по родолюбие, по човещина… Близо 100 деца излизат от него променени, по-добри, докоснали се до историческите ценности и забележителности на региона, обогатени с нови знания…“
„Лято в музея“ се проведе за осма поредна година.
В подготовката и безпроблемното протичане на занятията, за пореден път участие взеха и много приятели на музея: Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция, обществени възпитатели, здравни медиатори, Таекуондо клуб и много доброволци.
Всички участници в летните занимания получиха грамоти и подаръци, осигурени от Община Разлог и Историчски музей-Разлог. Децата на „Лято в музея“ се подкрепиха с вкусна торта, а програмата завърши с весели танци и забава.
С пожелание да е здрава и успешна предстоящата нова учебна година, Исторически музей-Разлог изпрати тазгодишните посетители на „Лято в музея“ като всички заедно си обещаха „До нови срещи!“

Коментари към новината

Още новини от Общество