Изключиха Иван Станчев от БСП-Благоевград

Изключиха Иван Станчев от БСП-Благоевград

БСП-Благоевград проведе своя конференция, на която взе решение да изключи от редиците си съветника Иван Станчев и нап рави номинации за кандидат за депутати.

 По време на конференцията издигнаха председателя на общинската организация Веселен Христов, Христо Шомов - лидер на младежите и Николай Шушков, който на миналите местни избори беше кандидат за кмет в Благоевград.

От партийната организация потвърдиха, че и тримата са дали съгласие за вклюване в листата. Следва обаче съгласуване на кандидатурите пред Областния съвет в Пиринско. С много номинации от първичните организации в Благоевградско е и областният лидер на социалистите Валери Сарандев.

Въпреки напрежението в червените редици, подклаждано от бившия председател Любен Милев, до конфликти днес не се е стигнало.

"Конференцията протече по устав. Гласувахме отново самоизключването на съветника Иван Станчев. Реално той се самоизключи още след вота миналата година, тъй като бе участник в друга партийна листа. Влезе в ОбС - Благоевград от "левицата". На заседание тогава това бе санкционирано от благоевградските социалисти, но това не е било умишлено протоколирано от Милев", заяви за Еновина настоящият партиен лидер Веселин Христов. Той подчерта, че конференцията е по-висш орган и заради това самоизключването на Станчев бе подложено за повторно гласуване.

автор-Е-новина

Коментари към новината

Още новини от Политика