Областна администрация -Благоевград тържествено отбеляза 25 години от създаването си

Областна администрация -Благоевград тържествено отбеляза 25 години от създаването си

Областна администрация – Благоевград отбеляза снощи  тържествено 25 години от създаването си. Събитието събра на едно място кметовете от региона, всички бивши областни управители управлявали за изминалите 25 години. Гост на тържеството бе и служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, депутати и  ръководители на различни институции в областта. 

Организатор на годишнината бе Георги Динев сегашен областен управител. Той поздрави гостите и разказа за създаването на администрацията. Похвали се с постиженията и каза,че тази институция е доказала правото си да я има.

Областната администрация в Благоевград е създадена с Указ №1 на президента на Република България от 5 януари 1999 г.

Водосвет за здраве отслужи Неврокопският митрополит Серафим. Георги Динев връчи на министър Коритарова, на Неврокопския митрополит Серафим и на всички бивши областни управители на Благоевград почетния знак на областния управител. Почетени с едноминутно мълчание бяха областните управители Любим Пранжев и Антон Бръчков. На празника областният управител отличи служителите в Областната администрация.Плакети и висока оценка  получиха и журналистите от региона, които отразяват събитията.

Най-развълнуван бе първият областен управител Борис Маскръчки, който си спомни трудностите в зората на демокрацията за прохождащата нова администрация. Тържеството завърши с коктейл и торта.

Коментари към новината

Още новини от Общество