Днес Симитли празнува 55 години юбилей!

Днес Симитли празнува 55 години юбилей!

Днес  Симитли празнува своя 55 годишен юбилей от обявяването си за град. Това е станало в далечната 1969 година.

Преди години Симитли беше град, но от селски тип-неуреден. През последните години обаче той се превърна в европейски, модерен град, който е предпочитан от туристи и млади хора. 

Коренната промяна дойде при управлението на кмета Апостол Апостолов, който с огромно търпение изгради добра инфраструктура, детски и спортни площадки, направени бяха басейни и други социални придобивки.

Тук няма безработица, напротив отдавна в Симитли пътуват работещи от други населени места. Преди години Симитли беше първия в страната, който трансформира бившето поделение в икономическа зона, която с годините се разшири и приюти 13 предпирятия. Симитли стана и център на социалните услуги, предлагат се всички видове и се изградиха модерни домове. 

Години наред общината се управлява от Апостол Апостолов, който е безпартиен. Той винаги казва, че неговата партия са хората на Симитли. А местните го наричат Поли и го избират,защото виждат с очите си промените в общината. Селата също се облагородяват и са заприличали отдавна на европейски селища. Затова и доста млади хора, които емигрираха преди години и бяха основали цяла колония в Милано, се завърнаха и откриха своето препитание в общината.

Тази вечер Симитли празнува.По програма от 18:00 ч. е предвидено поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите за  свободата на Симитли, а от 18:30 започва празничен концерт с местни групи, самодейци от общината, Гвардейския представителен духов оркестър, Теди Еротеева, Иван и Ивана Дякови, Мирослав Тросков, група “Фактор”, Борис Дали, Анелия и Константин.

Честит празник, Симитли!

Коментари към новината

Още новини от Общество