Белезници за дилъри на дрога в Петрич и Сандански

Белезници за дилъри на дрога в Петрич и Сандански

Вчера в района на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Петрич, от полицейски служители на РУ-Петрич е спрян лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 23-годишен мъж от града. В хода на извършената проверка, у водача на автомобила са открити три найлонови пакетчета, съдържащи общо около 1,1 грама наркотично вещество, реагиращо положително на кокаин. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Със заповед за задържане до 24 часа, от полицейски служители на РУ-Сандански е задържан 44-годишен мъж от гр. Сандански. При извършената му проверка около 20:15 часа на 10.09.2024 г. в района на ул. „ Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Сандански, у същия са открити около 4 полиетиленови пакетчета, съдържащи общо около 53,2 грама наркотично вещество, което след направен полеви тест е реагирало положително на кокаин. В хода на работата по случая е проверено и обитаваното от лицето жилище в гр. Сандански, където са намерени и иззети две електронни везни и около 56 прозрачни полиетиленови отрязъци. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

 

При проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството и съхранението на наркотични вещества, вчера в землището на с. Хърсово, общ. Сандански полицейски служители на РУ-Сандански установили обособена нива със засадени в нея около 275 растения, реагиращи положително на канабис с общо тегло около 1 050,91 килограма.

 

По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред