Честит първи учебен ден! 3000 първокласници в Пиринско, на добър час на всички!

снимка-Осмо училище -Благоевград, Радио Благоевград
снимка-Осмо училище -Благоевград, Радио Благоевград

Честит първи учебен ден на всички ученици, родители и учители. Днес 3000 първокласници ще прекрачат прага на училището  в Благоевград, Симитли, Сандански, Петрич, Гоце Делчев, Разлог, Банско и в останалите общини. Вълнуващи моменти,които ще останат завинаги в съзнанието на тези малки хора.  

Директорите докладваха,че всички училища са готови за новата учебна година. Днес във Второ основно училище, в центъра на Благоевград ще има тържество за първолаците. Но иначе училището затваря врати за голям ремонт, а учениците му ще бъдат разпръснати за учебния процес в три различни учебни заведения.

 Над 58 000 първокласници в страната тръгват на училищ, а в  учебните стаи ще влязат над 720 000 момичета и момчета у нас, обобщиха от МОН.

Почти всички училищни сгради са освежени за първия учебен ден. В няколко общини ремонтите продължават. За всички ученици и учители са осигурени условия за провеждане на нормален учебен процес. Кметовете на всички общини откриват церемониите по посрещане на първокласниците и останалите ученици в клас. Приготвени са подаръци-книжки, за най-малките. 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество