Четвъртокласници от 7 СУ „Кузман Шапкарев“ с послания към водачите като част от инициативата „Ден без загинали на пътя!

Четвъртокласници от 7 СУ  Кузман Шапкарев  с послания към водачите като част от инициативата  Ден без загинали на пътя!

За девета година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16 и 22 септември с мото „Остани жив! Пази живота!“ („Stay alive and save lives“).

Тази година 18 септември е определен за Ден без загинали на пътя. Отново целта е в този ден да няма загинали по пътищата на нито една страна от Европа.

За да се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия, в Деня без загинали на пътя от ОДМВР – Благоевград и 7 СУ „Кузман Шапкарев“ в гр. Благоевград бе предприета съвместна инициатива, в която се включиха ученици от четвърти клас.

Беседа с децата на тема пътна безопасност проведоха старши инспектор Летиф Парушев – началник на група „Патрулно-постова дейност“ в сектор „Охранителна полиция“ при 01 РУ – Благоевград и инспектор Мария Анастасова – разузнавач (детска педагогическа стая) в сектор „Криминална полиция“ при 01 РУ – Благоевград.

Те ги запознаха  с основните правила за пресичане и безопасно поведение на пътя, а те от своя страна показаха знания за безопасно придвижване до училището и дома си. Малчуганите отправиха апел към водачите да шофират внимателно и да спазват правилата за движение по пътищата и им подариха свои рисунки и послания.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество