Световни шампиони гостуват в Благоевград

Световни шампиони гостуват в Благоевград

Спортен празник доведе в Благоевград световни шампиони.  На площада дойдоха  състезателят по борба и трикратен европейски шампион Даниел Александров, световната шампионка и бронзова медалистка от олимпийските игри по художествена гимнастика в Рио де Жанейро Ренета Камберова, състезателката по борба, завоювала бронзов медал на олимпийските игри в Токио Евелина Николова, световната и европейската шампионка по бокс и таекуондистка Станимира Петрова, златната медалистка по карате от Летните олимпийски игри в Токио 2020 Ивет Горанова, състезателката по фехтовка, достигнала 1/8 финал на олимпийските игри в Париж Йоана Илиева, щангистът – бронзов медалист от олимпийските игри в Париж Божидар Андреев и футболистите Валери Божинов и Благой Георгиев.

Официалният старт постави  спортният министър Георги Глушков. Благоевградски клубове направиха  демонстрации на дейността си.

Организаторите са подготвили много игри и награди. Сред активностите в спортния празник са тенис на маса, канадска борба, баскетбол и минифутбол. От 18.00 часа предстои огнено шоу, зумба маратон, спортни танци и музикална програма с участието на Дия.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество