Росен Желязков,водач на ГЕРБ-СДС в Пиринско: Ако не се прояви политически разум, то догодина отново ще ходим на избори

Росен Желязков,водач на ГЕРБ-СДС в Пиринско: Ако не се прояви политически разум, то догодина отново ще ходим на избори

„Ако  не се прояви по-високият от обичайното политически разум, то догодина отново ще идем на избори и тогава традицията - на всеки шест месеца да сме правили парламентарни избори, ще опорочи самата дума избори. Това каза Росен Желязков,водач на листата на ГЕРБ-СДС, които регистрираха пълна листа в Пиринско.

Той не скри, че не е голям оптимист ,че и тези избори ще родят стабилно правителство.

„Влизаме в тази кампания с ясното разбиране - първо, че трябва да говорим за съзидание, а не за отрицание на политическите ни опоненти. Трябва да влезем с много висока доза прагматизъм, защото икономическата рецесия, която вероятно се задава, в България ще бъде последица, вероятно и от политиката рецесия. Утопичните представи за правенето на политика, за спасители, за експерти, за никому неизвестни вариации звучат романтично, но ние трябва да сме повече прагматици и затова да кажем с кого ще правим мнозинство, а не с кого няма. Вече шест избора обясняваме на избирателите с кого не можем За нас е необходимо в следващото НС да има мнозинство, което да подкрепи редовен кабинет с ясна програма. Може да е времева или базирана на конкретни задачи, политики, които трябва да бъдат изпълнени, но не може да си позволим икономиката догодина да тръгне назад, каза още Желязков.

По традиция евродепутатът Андрей Новаков представи листата пред медиите. На второ място е Атанас Камбитов, бивш кмет на Благоевград.

Ново лице е синът на кмета на Разлог – Иван Герчев.

 На 22-ро място по традиция е Стефан Апостолов от Симитли.

ГЕРБ-СДС ще се бори за над 4 мандата.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика