Фалшив сигнал за въоръжен обир прати 10 патрулки в Орлин махала в Благоевград

снимка-Пирин Нюз
снимка-Пирин Нюз

Орлин махала в Благоевград почерня от полиция тази вечер. Десет патрулки, две коли на инспектората и охранителни фирми се струпаха накуп на ул.Ангел Кънчев, след като на тел.112 ревящо дете подало сигнал. То разказало през сълзи,че в момента вижда как двама мъже , маскирани с пистолет са влезли в квартално магазинче.

Буквално цялата налична полиция дежурна в Благоевград се изсипва на мястото. И установяват,че детето станало свидетел на шега, което то обаче възприело като истински екшън. 13 годишно момче от кооперация на улицата си имало закачка със собственика на магазина, редовно се шегували. Момчето влязло със суитчер като сложило качулка на главата с още един приятел.После бръкнало в раницата на своя приятел и извадил детски пластмасов пистолет  и го размахал, вътре се смеели, но отвън момиче в 4 клас, възприело гледката като истински обир с оръжие. Уплашено набрало тел.112 и през сълзи разказало какво вижда.

В резултат на детската игра се наложи децата да дават показания пред служителка от педагогическа стая. Според униформените е недопустима такава игра.

Полицията бе доволна, че сигналът се оказа фалшив, но признаха,че всички налични сили в града са били насочени по сигнала,който е приет като сериозен. автор-Пирин Нюз

Коментари към новината

Още новини от Право и ред