Със стотици усмивки в община Разлог отбелязаха Европейския ден на спорта

Със стотици усмивки в община Разлог отбелязаха Европейския ден на спорта

27 септември – Европейския ден на спорта в училище, бе отбелязан от всички учебни заведения на територията на община Разлог.

В дворовете, на спортните площадки и в спортните зали те на училищата спортуваха учениците от всички класове и всички учителски колективи.

Малчуганите от ДГ „Незабравка“ и от ОДЗ „Елиза Астинова“ в Разлог също активно отбелязаха Европейския ден на спорта в училище.

Всяко учебно заведение имаше мото, под което децата спортуваха- по специално изготвена програма от редица разнообразни спортни дейности, които осмислиха деня, развеселиха учениците и учителите и ги научиха колко важно е да се спортува.

В някои от училищата, Европейският ден на спорта бе отбелязан със състезания с щафетен характер; с канадска борба; с футболен турнир; с обща физическа подготовка; волейбол; баскетбол; хандбал; бадминтон; колоездене; скачане на въже; гимнастика; народни хора, народна топка; различни видове състезателни игри; тенис и още много други и разнообразни спортни игри и дейности.

„Спортът е източник на здраве и свежест, фактор за дълголетие.“, „Нека бъдем физически активни всеки ден!“ , “ За едно по-добро и чисто място за живеене и учене!” бяха мото на някои от училищата на територията на община Разлог в Европейския ден на спорта в училище.

Коментари към новината

Още новини от Общество