Голямо градско бягане в Благоевград

Голямо градско бягане в Благоевград

В Европейската седмица на спорта, инициативата „Голямото градско бягане“ се проведе днес в Благоевград. Стартът й бе даден на площад “Георги Измирлиев”, пред зала “22 септември”. Състезателите бяха разделени в две категории: „Мъже и жени“ и „Девойки и юноши до 14 години“, като всеки от тях, който е финиширал успешно, имаше възможност да спечели и специално осигурени награди, като участва в томбола със състезателния си номер. 

Най-голям интерес към инициативата имаше от страна на децата, които откриха състезанието.

В бягането се включи и кметът на община Благоевград, Методи Байкушев, който коментира, че именно ангажираността на подрастващите към масовия спорт и общността е главната цел на инициативата.

"Целта е да покажем младежкия дух на нашия град, да ангажираме децата с подобни занимания, в които и деца, и възрастни, и баби и дядовци, всички поколения да правят нещо заедно", каза Методи Байкушев.

Община Благоевград осъществява инициативата съвместно с организацията "Щастливи деца, щастлив град", с идеята да насочи общественото внимание и към децата, лишени от родителска грижа. 

"И отговорността към това децата ни да растат в семейна среда, не е само на родителите, а и на нашата общност, на града ни", допълни Симона Цанева от "Щастливи деца, щастлив град".\bnr

 

Коментари към новината

Още новини от Общество