Кметът Герчев: Разлог ще посрещне кукери от цял свят през януари

Кметът Герчев: Разлог ще посрещне кукери от цял свят през януари

Разлог бе домакин на международния форум „Бранд България – „Чудесата в ЮНЕСКО”. Дискусията бе организирана от българския представител на най-голямата европейска организация за опазване на културното наследство в Европа.

Участие взе кметът на община Разлог – инж. Красимир Герчев, който в своето изявление каза, че град Разлог е готов да посрещне с кукери гости oт цял свят, които се очаква да пристигнат догодина у нас по време на българското домакинство на 47-ата сесия на Комитета за световно наследство на ЮНЕСКО. По план това ще се случи на 18 януари 2025 година.

Той припомни, че Разлог е носител на приза „Пазител на традициите”, че богатство на община Разлог са Добърските баби, както и много други уникални по рода си традиции, които могат да бъдат представени на предстоящата 47-ма сесия на ЮНЕСКО през януари.

По повод Световния ден на туризма, зам.- кметът по социални дейности Гергана Костова получи „Златен приз“ за принос в туризма в Разлог. Отличието й бе връчено на официална церемония на Годишните награди на списание „Дестинация България“- едно от най-популярните издания в сферата на туризма. 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество