Търси се стратегически инвеститор за Цигарената фабрика в Благоевград

снимка-Кети Тренчева
снимка-Кети Тренчева

Бъдещето на имотите на закритата Цигарена фабрика в Благоевград обсъдиха на среща министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов,директорът на ББР Илия Караниколов, председателят на Надзрония съвет на ББР Деляна Иванова и кметът Методи Байкушев.

Припомняме, че сградите и имота на фабриката бяха придобити от Българската банка за развитие заради невърнат кредит от частна фирма, която го е заложила.

Днес делегацията посети и разгледа държавния имот, а по-късно казаха пред медиите своите становища.

„Преминаването на имота във владение на ББР дава възможност за привличането на големи и сериозни инвеститори. А такъв интерес вече имаме заявен от две германски и една швейцарска фирм,въпреки че всичко е на предварителни разговори, каза кметът Байкушев.

„Това което видяхме днес,реално е един индустриален парк с готова инфраструктура и този имот трябва да бъде използван по най-добрия начин. Водещ ще бъде социалният ефект-ракриване на нови работни места, дълогсрочна инвестиция и защита интересите на хората и общината., коментира и министър Карадимов.

„Ангажирана е международна компания, която да изготви стратегия за реализацията на актива, който да генерира голям инвеститориски интерес,каза пък Изпълнителният директор  на ББР Илия Караниколов.

Имотът е 60 дка, а застроената площ е 25 дка. Той има всичко необходимо-комуникации, халета, административна сграда, транспортна връзка, така че един добър инвеститор може бързо да започне бизнеса си. автор-Пирин Нюз

Коментари към новината

Още новини от Общество