Над 70 жители на Банско се възползваха от безплатна диагностика на стойката и ходилата

Над 70 жители на Банско се възползваха от безплатна диагностика на стойката и ходилата

По инициатива на Община Банско и с подкрепата на Борислав Чонгов, доктор по кинезитерапия, в града бяха проведени безплатни консултации за местните жители. Над 70 души преминаха през диагностика с иновативната система DIERS Postura – Форметрик, единствена по рода си в България, която предлага подробен анализ на стойката и ходилата, откривайки нарушения в опорно-двигателния апарат.

Доктор Борислав Чонгов, родом от Банско и главен асистент в Националната спортна академия „Васил Левски“, получи признание за своя дългогодишен опит и усилията си да помага на съгражданите си. Общинското ръководство изрази благодарност към него и екипа му за всеотдайността и предоставената помощ на жителите на общината.

По време на консултациите всички пациенти получиха индивидуални съвети и упражнения за подобряване на здравословното си състояние. Община Банско продължава да се грижи за здравето на гражданите, като предоставя достъп до иновативни медицински услуги, които са приоритет в управленската програма на кмета. Благодарение на специалисти като Чонгов, жителите на града получават професионални съвети за подобряване на физическото си състояние, което е от съществено значение за качеството на живот в общината.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество