Атанас Камбитов: Трябва да постигнем такъв резултат, че ГЕРБ да бъде ядрото, около което другите партии да се обединят

Атанас Камбитов: Трябва да постигнем такъв резултат, че ГЕРБ да бъде ядрото, около което другите партии да се обединят

Изправени сме пред поредни избори, когато страната е в криза. Трябва да постигнем такъв резултат, че ГЕРБ да бъде ядрото около, което другите партии да се обединят. Това заяви по време на предизборна среща в препълнената зала „Яворов” в Благоевград Атанас Камбитов, втори в листата на ГЕРБ-СДС в 1 МИР. В срещата участва и водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Благоевградска област Росен Желязков.

„Кризата се усеща ежедневно – дефицитът расте, в бюджета има дупка, дълга се увеличава, има опасност да не получим средства от еврофондовете. Някой трябва да поеме политическата отговорност. В момента сме в безпрецедентна международна ситуация, при нас войната ни е на прага. Изходът от тази криза е чрез избори да постигнем резултат и България да има редовно правителство”, каза още д-р Камбитов.

Той уточни, че програмата на ГЕРБ е базирана на основни приоритети, неща изпълними и важни за страната, политики, които ще имат реално отражение върху живота.

„Знам, че изборите са тежки, знам, че хората не искат да говорят за избори, но трябва да ги убедим, че единственият начин да стигнем до правителство няма друг вариант”, категоричен бе Атанас Камбитов.

Той подчерта, че през годините ГЕРБ е доказал, че може да управлява и припомни, че всичко, което е направено в Благоевград е благодарение на еврофондовете. „Сега има реална възможност да изгубим всички средства по Плана за възстановяване. Това означава, че няма да има реновирани училища, нови салони, нови басейни.

„Всичко, което направихме в Благоевград е благодарение на еврофондовете, а сега има реална възможност в момента да изгубим всички средства по Плана за възстановяване. Това означава, че няма да има реновирани училища, нови салони, нови басейни. Знам, че изборите са тежки, знам, че хората не искат да говорят за избори, но трябва да ги убедим, че единственият начин да стигнем до правителство няма друг вариант, подчерта кандидатът за народен представител на ГЕРБ-СДС от Благоевград.

Атанас Камбитов коментира и възможностите за преференциално гласуване.

„ГЕРБ в последните години няма народен представител от Благоевград ,това не означава че ГЕРБ- Благоевград са слаби, че е слаба организацията, защото даваме повече гласове Това може лесно да се види от анализирането на резултатите. Най-важното е общият резултат, мандатите дават представителност, дават възможност за сформиране на това правителство, за което говорим. ГЕРБ- Благоевград е сила, ние сме го доказали”, подчерта д-р Камбитов. Последните години не можем да постигнем преференциите, които пренареждат листата. Личните преференции не са измерител за успех, категорично твърдя че преференциите, по-скоро начинът, по който се работи за преференции не е в полза на ГЕРБ в цялата област. Това лесно може да се види при анализирането на резултатите – общият резултата леко намалява, преференциите се вдигат. Това означава, че борбата е вътре в нас, вместо да излизаме и да привличаме периферия.

Говорим за инфраструктура, говорим за образование, говорим за саниране ние го направихме онези 8 години всичките заедно . С ваша подкрепа и с подкрепата на правителството на ГЕРБ тогава.

Имам опита, познавам проблемите на местната власт, знам решенията Моят призив е на 27-и бюлетината е 18 това е важното, а преференцията е 102, ако вие го чувствате така”, призова Атанас Камбитов.

„Скъпи приятели, благодаря Ви, че подкрепяхте ГЕРБ през трудните години, благодаря Ви, че ни подкрепяхте, когато искаха да ни изчегъртват, когато бяхме атакувани. Тази подкрепа даваше живот на партията, даваше ни вяра, че не сме постъпвали грешно и сме работили в интерес на хората и на страната“, с тези думи се обърна към симпатизантите на ГЕРБ Росен Желязков. 

Той припомни, че в последните 3 години и половина България е постоянно в избори и че кампания не трябва да се прави като се посочват виновни, а се показва свършеното.

„Нека на тези избори постигнем достатъчно висок резултат, а след това с аргументи и доводи да седнем с онези, които споделят нашите ценности и да преговаряме. Първата политическа сила да излъчи лидера си за министър-председател, а останалите да го подкрепят, но и техните лидери да участват в управлението и да носят отговорност“, добави още Росен Желязков.

Той заяви още, че правителството трябва да е подкрепено от мнозинство, за да могат да се решат тежките задачи, които стоят пред управлението на страната – мигрантски поток от Близкия изток, опазване на границите.

„Важно е да отговорим на очакванията на хората за благоденствие и да продължим всичко онова, което сме правили през годините – енергийна сигурност, нарастване на доходите, реално нарастване, което да засегне живота на всеки един човек. Всичко това може да се случи по два начина – с пълно мнозинство, което за съжаление е все по-трудно в съвременните демокрации или с коалиционно отговорно управление, което да има ясни разписани правила“, продължи Росен Желязков.

Той добави, че хората съдят партиите по резултатите и направеното. „Последните 3 години и половина нищо не е свършено по Лот 3.2 на АМ „Струма“ - този толкова важен проект за Благоевград. С общи усилия можем да направим така, че да увеличим доходите, да достигнем реално икономическо развитие, което е единствената предпоставка за растеж. Трябва ни стабилно управление“, категоричен бе водачът на листата на ГЕРБ-СДС.

Желязков припомни, че по времето на управлението на ГЕРБ в Община Благоевград са инвестирани милиони, а сега градът заслужава да има народен представител.

„Само с осъзнато гласуване можем да се преборим с купения и контролирания вот. Важно е всички ние да гласуваме, за дам може в страната ни да има сигурност и стабилност.“, завърши Росен Желязков.

Коментари към новината

Още новини от Политика