Разлог със заря и концерт за 112 години от освобождението на града

Разлог със заря и концерт за 112 години от освобождението на града

Разлог отбеляза 112 години свобода. С тържествена света литургия, с официална церемония по полагане на венци и цветя, с концерт-спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ жители и гости отпразнуваха годишнината от освобождението на града.

Празничният ден бе допълнен с различни инициативи на няколко от училищата в града и с една благонтворителна кауза. На официалната церемония по полагане на венци и цветя участие взе Трето бригадно командване, водено от полк. Руслан Колев, Духовият оркестър към Народно читалище „15 септември 1903-1909“ в Разлог и Националното хайдушко движение.

С едноминутно мълчание Разлог почете загиналите в името на свободата. В своето слово кметът на община Разлог Красимир Герчев разказа за онзи камбанен звън, с който някога е оповестена жадуваната свобода. Той пожела здраве, благополучие и мир на жителите и гостите на Разлог.

С пукот на пушки отбелязаха празника от Националното хайдушко движение. Националният фолклорен снсамбъл „Българе“ пък зарадва всички с емоционален концерт. Честването завърши с празнична заря в небето над града.

Коментари към новината

Още новини от Общество