Над 20 задържани при спецакция на полицията, но нито един купувач на гласове

Над 20 задържани при спецакция на полицията, но нито един купувач на гласове

Над 20 са задържаните при мащабна полицейска операция на територията на Благоевградска област. Но сред тях  нито един купувач на гласове. Изградени бяха общо  35 КПП-та, на които спират автомобилите.

"Операцията е по линия на противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите", обяви началник- отдел "Охранителна полиция" комисар Димитър Ичев. Проверени са множество адреси на лица от криминалния контингент, които могат да повлияят на изборния процес. При проверка в дома на едно от лицата са открити наркотични вещества, при друг три лични карти, които са собственост на лицето, но са обявени за изгубени или откраднати. Акцията е повече за респект, защото няма доказателства за съпричастност към купуване на гласове.Проверени са и магазини,заложни къщи и други места.

"По линия на контрола на пътното движение е извършена проверка на 270 моторни превозни средства, 320 лица, съставени са 24 акта и 43 фиша", каза началник- сектор  "Пътна полиция" Сергей Алексов.

Специализираната операция продължава, като в нея са включени всички полицаи, служители на НАП, Митници и Българската агенция по безопасност на храните.

В същото време в региона се говори,че се купуват гласове като сумата стига до 150 лева на глас. автор-Пирин Нюз

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред