"Малкият Пирогов"-така наричат вече МБАЛ-Благоевград

кадър-БНТ
кадър-БНТ

Петима медици от болница „Пирогов“ поеха  модернизирането и реформирането на отделението по ортопедия в  МБАЛ-Благоевград. Те постъпиха по свое желание на работа в провинцията и заявиха,че това е предизвикателство за тях. Но са поели този път заради обещанието на директора на МБАЛ-Благоевград д-р Димитър Димитров, който им е обещал свобода във въвеждането на нови,по-качествени услуги за болните.“ Желанието ни е да вдигнем нивото на работа и в провинцията, всеки има право на качествена услуга, а не само пациентите от столицата, коментираха медиците избора си.   
С помощта на специалисти от София бяха частично реформирани и отделенията по кардиология и гастроентерология. "Когато поех управлението на болницата в края на февруари тази година, заварих едно лечебно заведение в тежка кадрова криза, на границата на финансова криза и лечебно учреждение.

Само за изминалите 7 месеца ние се превърнахме в един от отличниците на Сдружението на областните болници, като за първото полугодие успяхме да привлечем 1 000 пациенти повече, които преминаха през нашите отделения, в сравнение със същия период на миналата година, което пък ни донесе 2,5 млн. лева приходи повече в касата на болницата отново в сравнение със същия период на миналата година", коментира обнадеждаващите резултати  д-р Димитър Димитров - изпълнителен директор на МБАЛ-Благоевград.

Три са целите за стабилизиране и развитие на благоевградската държавна болница, заяви той: "Да се повишат санитарно-битовите условия, да се повиши качеството на медицинските услуги и въвеждане на високите технологии като част от съвременната медицина."

Заради столичните специалисти хората кръстиха вече МБАЛ-Благоевград „малкия Пирогов“ и са доволни,че имат добри специалисти на място, без да се налага да пътуват до София.

Ортопедията е поета от опитния пироговец  д-р Илиан Алексиев.

Доктор  Веселин Балджиев пое управлението на отделение по кардиология към МБАЛ-Благоевград.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Здраве