Минимум 2 хиляди лева за посрещане на празниците в зимния курорт Банско

Минимум 2 хиляди лева за посрещане на празниците в зимния курорт Банско

Минимум 2 хиляди лева са необходими за фамилия, която прави сметка да посрещне коледно-новогодишните празници в зимния курорт Банско. Резервациите текат в момента в пълна сила, за да се хванат изгодни пакети. Предимно нашенци ще посрещат празниците в Банско, сочат проучванията до момента. Тридневните пакети стартират от 700 лева нагоре на човек. Това включва нощувка и закуска. Търсят се луксозни хотели и във високия сегмент туристи не липсват, казват хотелиерите. Но има и доста по-ниски цени в курорта. В къщите за гости цените варират от 50 лева на човек за нощувка, а храната е допълнително.

В скъпите хотели към пакетите се предлагат и различни екстри като аниматори за деца, сауни, басейни, паркинг. Докато текат резервациите, хотелите се готвят за първите си гости. Най-вече се окомплектова персонала, което е проблем номер едно за сектора.

Бюрото по труда ще направи специално изнесена двудневна борса.

А частните трудови борси пък предлагат кадри от Непал, Индия, Таджикистан. Местните предприемачи признават, че рядко наемат хора чрез борсите, защото се предлагат кадри без квалификация, а чужденците не говорят български език или английски.  Предимно в Банско сега се търсят бармани, рецепционисти, камериери, спасители на басейн, готвачи,управители за ресторанти и други.автор-Пирин Нюз

Коментари към новината

Още новини от Общество