Община Благоевград инвестира в по-добра инфраструктура. Две фирми в конкуренция за поддръжка на уличната мрежа в града и малките населени места

Община Благоевград инвестира в по-добра инфраструктура. Две фирми в конкуренция за поддръжка на уличната мрежа в града и малките населени места
Пиринстройинженеринг“ ЕАД и „Грома холд“ ЕООД са подали документи по новообявена обществена поръчка за ремонт на тротоари, бордюри, асфалтови настилки, алеи подпорни стени, поддържане на улици и др. на територията на Благоевград и малките населени места.
????️Офертите им бяха отворени от конкурсна комисия днес, предстои те да бъдат разгледани по допустимост, след което ще се премине и към отваряне на ценови предложения.
????Прогнозната стойност, заложена от възложителя, е 2 900 000 без ДДС.
????️С новообявената процедура общинското ръководство цели градската среда да бъде значително подобрена, като бъдат създадени по-безопасни условия за всички участници в движението, в това число пешеходци, водачи на МПС, велосипедисти и др.
ℹ️Подробности за обществената поръчка може да видите на https://app.eop.bg/today/420555 .
????По досега действащия договор Община Благоевград ремонтира ключови участъци по главни пътни артерии, второстепенни улици, междублокови пространства, алеи.
➡️Сред тях са булевардите „Св. Димитър Солунски, „Пейо Яворов“, улиците „Иван Михайлов“, „14 полк“, „Георги Андрейчин“, „Д-р Христо Татарчев“, „Ал. Стамболийски“, „Митрополит Борис“, кръговото кръстовище за с. Изгрев“ и др.
????Подобряване на градската среда и осигуряване на безопасни условия за придвижване са сред основните приоритети на общинското ръководство.
????‍????Припомняме, че в момента тече обществена поръчка и за изработване на Генерален план за организация на движението.
???? ???? ????????‍♀️С планираните реформи се цели облекчаване на трафика, изграждане на нови пешеходни пространства и велосипедни трасета, урегулиране на паркирането в ЦГЧ и кварталите и др.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество