Кирил Добрев: Районът на Сандански и Мелник има всички условия да се превърне в малката българска Тоскана

Кирил Добрев: Районът на Сандански и Мелник има всички условия да се превърне в малката българска Тоскана

Водачът на листата на БСП – Обединена левица Кирил Добрев и кандидатът за народен представител от Сандански Младен Тимчев взеха участие в ретро парада „Класик Кар Тур‘2024 СПА и ВИНО“. Едно от най-големите събития за класически ретро автомобили включваше дегустация на вино в избите на местни винопроизводители и обиколка на 222 километра из живописни места в районите на Сандански, Мелник, Гоце Делчев.

„Това събитие не само ни връща назад във времето с прекрасни ретро автомобили, но и отваря нова страница за бъдещето, популяризирайки региона и изграждането на неговата репутация като българската Тоскана“. – коментира Кирил Добрев след награждаването на собствениците на най-атрактивните автомобили. „Югозападна България може да бъде бъдещата винена дестинация на Европа и неслучайно този край на България все повече се асоциира с Тоскана – световноизвестния регион за винопроизводство. С мек климат, плодородни почви и древни традиции в лозарството, Сандански и Мелник разполагат с всичко необходимо, за да се превърнат във винена дестинация от европейски мащаб. За това на фокус са разговорите ни с местната общност и с инвеститори за начини за подобряване на инфраструктурата и развитието на винения туризъм, който да съчетае културното наследство, природните ресурси и модерните екологични технологии. Спа туризъм и вино е равно на синергия за икономически растеж. Голям е потенциалът на региона да съчетава природните дадености със съвременните екологични практики и в зеленчукопроизводството.“ – коментира Добрев.

 По думите на Младен Тимчев, Сандански със своите минерални извори и здравословен климат привлича все повече туристи, които търсят комбинация от релаксация и винени дегустации, а това отваря нови възможности за развитие на интегрирани туристически продукти, които съчетават здравословен начин на живот с кулинарни и културни преживявания.

„Трябва да насочим своите усилия в подкрепата на събития и производства, които съчетават традиции, природа и съвременни технологии.“ – категорични са кандидат-депутатите от листата на БСП – Обединена левица, която е под номер 28 в бюлетината.

Коментари към новината

Още новини от Политика