УЧАТ НИ КАК ДА ПРАВИМ ТУРИЗЪМ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ

УЧАТ НИ КАК ДА ПРАВИМ ТУРИЗЪМ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ

Търсят се желаещи за обучение по проект „Туризъм за хора с увреждания“ (NEWSCAT), съфинансиран по програма "Еразъм+". Целта на обучителния курс CAT епридобиване на знания на достъпността на услугите за хора с увреждания, като на база отчетените пропуски между настоящото предлагане и потенциалното търсене да се направят подобрения, които да приложат на практика, оценявайки постигнатите резултати и популяризирайки ги сред хората с увреждания.

Най-общо участниците ще се научат как да оценяват достъпността на предлаганите от тях услуги за хора с увреждания, да откриват пропуски и да правят подобрения.За целите на обучението се набират участници, които да се включат в него безплатно. Курсът ще е он-лайн базиран и ще се проведе на английски език.

За въпроси или записване за участие, всички заинтересовани могат да се обръщат към Жанета Георгиева на и-мейл Janeta.fil@gmail.com и/или на телефон  0888 246024. Срок за регистрация е до 10 февруари 2019 г. или до изчерпване на свободните места.

   Проект „Нови умения за достъпен туризъм“ (NEWSCAT) е насочен към създаването на механизми за изграждане на достъпна среда в сектора на туризма за хора с увреждания. Целта е да се проучат нуждите на хората с увреждания и да се създаде методика, която да позволява те да бъдат адекватно покрити. Тази методика ще се използва от специалисти в сектора на туризма с цел осигуряване на персонализирана и достъпна среда за хора с увреждания. Допълнително ще се подготви професионален профил и ще се проведе обучение за асистенти по достъпен туризъм, които ще бъдат представени по време на отделни уъркшопове в рамките на проекта. Ще бъде изготвено и специализирано ръководство за имплементиране на програма за достъпни услуги в сферата на туризма.

Коментари към новината

Още новини от Общество