И последният осъден по делото „Чората“ се предаде в полицията

И последният осъден по делото  Чората  се предаде в полицията

Янко Граховски пристигна от Германия и се предаде в полицията, за да бъде откаран в Бобовдолския затвор за излежаване на присъда от 7 години по делото“Чората“. Той бе последният,който се яви доброволно, преди това се предадоха Мирослав Писов,Иво Иванов,Георги Калинков и Борислав Механджийски. ВКС изненадващо ги осъди на 7 години ефективен затвор по случая „Чората“ след 14 години  митарстване на делото по различни съдебни инстанции. Граховски бе посрещнат от близките си на летището със сълзи на очи, а негов приятел заснел кадри от пристигането и ги разпространи във фейсбук. Там вече набира голяма скорост платформа за защита на осъдените,която гласи-Българският полицай не е убиец!

„ Справедливостта в този случай отсъства, защото никой от нас петимата не е извършил деяние, което да е укоримо и престъпление. Явно в момента сме на оценка какво общество сме изградили. Не мога да разбера каква цел се преследва и начина, по който се отнасят с нас, каза Граховски преди да се предаде в полицията.

Припомняме,че преди 14 години при акция „Респект“ петимата са изпратени да арестуват Ангел Димитров-Чората. При ареста Чората умира, а срещу полицаите стартира процес за убийство.

Коментари към новината

Още новини от Право и ред