Атака на кърлежите! Пази детето!

Атака на кърлежите! Пази детето!

Третираха паркове и градинки в Симитли с препарат за опасни буболечки. Предвид активния сезон на развитие на кърлежи и комари и с цел ограничаване разпространението на инфекциозни заболявания, от екоотдела на Общинската администрация в Симитли съобщават за третиране на тревните площи и биотопи на комари.

Пръскането е извършено в нощните часове, с препарат разрешен от Мин. на Здравеопазването и безопасни за бозайници и птици - “Бандит 10 ЕВ и Цитрол 10/4 УЛВ”, но карантинният срок е 24 часа.

Общинска администрация  Симитли призовава жителите да не пускат деца на детските площадки и да не влизат в тревните площи 24 часа след пръскането. Във всеки обработен терен или обект има указателни табели, потвърждаващи третирането с посочени на тях - дата, час на извършване и карантинен период. 

Пчеларите също да имат предвид, че в периода на обработките на зелени площи да спазват поставените инструкции на информационните табели.Пръскането ще се извърши с високоефективна техника със топъл и студен аерозол.

Коментари към новината

Още новини от Общество