Ученическо шествие украси Симитли за деня на Св. Св. Кирил и Методий

Ученическо шествие украси Симитли за деня на Св. Св. Кирил и Методий

От първокласници до абитуриенти. Всички от училището в Симитли - пременени, красиви, усмихнати, празнични тръгнаха от двора на гимназията, под съпровода на духовия оркестър, и напълниха залата на Спортен комплекс Арена в Симитли. Учениците изнесоха иконата на Солунските двама братя Кирил и Методий, която бе най-отпред на празничното шествие. СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ почете деня на братята първоучители. 11-ти май празнуват в гимназията в Симитли наравно с 24-ти май.

Част от празника бе и ритуалът по предаване и приемане на училищното знаме и тържественото предаване на огъня на знанието. А на финалът имаше и общо ученическо-учителско хоро. Ритъм за което даде изпълнението на Теодора и Александър. Но преди финала…

Залата на стадиона се обагри в бяло, зелено и червено. Най-малките възпитаници на училището направиха физкултурно-музикална композиция, посветена на 50-годишнината на град Симитли. С мили думи за празника, към ученици и учители, се обърна директорът на гимназията Таня Янкова. В събота, на празника, училището уплътни празника с награди и отличия на най-изявените сред ученици и учители. Ето кои са:

За отличен успех награди получиха учениците от XII клас Мария Миткова, Сократис Фоткатзикис, Денис Валентинов и Никол Алексова.   Бяха обявени и номинациите за ученик на годината. Ето и наградените ученици в съответните категории:

Ученик на годината в природо-математическата област- Алекс Петров Костев- VII „в“ клас

Ученик на годината в областта на езиковата култура- Рая Георгиева Георгиева- VI „в“ клас

Ученик на годината в областта на спорта- Михаела Светлинова Иванова- VI „б“ клас

Ученик на годината в областта на изкуствата- Даная Николаева Данаилова- III „г“ клас

Награда за благотворителност „Златно сърце“- V „а“ клас

Ученик на годината „Симитли-юбилеен град“- Денислав Иванов Ташев- VI „а“ клас

Наградени бяха и учениците, отличили се на олимпиади, състезания и конкурси.         

Учителите Мария Иванова и Галя Благоева бяха наградени със статуетки и грамоти за принос в издигане авторитета на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Директорът на училището поздрави и гл. учител Ангелина Василева, която в навечерието на празника получи престижното отличие „Учител на годината“

Много емоционално бяха приети изявите на зрелостниците с думи на признание към техните учители. Слово произнесоха Денис Валентинов – един от отличниците на випуска, и Райка Никифорова- родител на зрелостник.

Коментари към новината

Още новини от Любопитно