Петрич ще има до месеци голям градски парк от 54 дка

Петрич ще има до месеци голям градски парк от 54 дка

До месеци Петрич ще има голям градски парк. Той ще се намира върху площ от 54 дка, които държавата прехвърли безвъзмездно на общината в южния град. Градът имаше нужда от такава голяма зелена площ, след като през годините всяко свободно петно бе застроено.

Към момента са извършени голяма част от дейностите в парка, като се работи основно по вертикалната планировка. Приключени са дейностите по изграждане на осветителната мрежа, като са положени подземните съоръжения, приключва и работата по ВиК и поливната инсталация в обекта. Обработват се терените, върху които предстои озеленяване, направени са основите на двата паркинга. Готова е и основата на езерото, което ще бъде в градския парк.

Зелените площи в градския парк ще бъдат 25 000 кв м, 14 350 кв м ще са пешеходните зони, 3 185 кв м ще бъде езерото, 1 600 кв м спортни площадки, 370 кв м детски площадки. Предвидени са също фонтан, както и амфитеатър. За удобство на посетителите ще има и два паркинга – 4 200 кв м. Изпълнител е фирмата „Обединение БГ КО -Петрич ДЗЗД“.

Градският парк на Петрич ще има два входа и ще бъде една от най-големите придобивки за хората. От парка ще има достъп до новата спортна зала „Серафим Бързаков“, както и до площадката за обучение по безопасност на движението за деца.

Коментари към новината

Още новини от Общество